
Po co nam błonnik?
Braki w uzębieniu. Szczęka krucha i delikatna. Żołądka praktycznie nie ma. Jelito cienkie skrócone z trzech metrów do kilkunastu centymetrów z ograniczoną zdolnością wydzielania enzymów. ...
czytaj więcejBraki w uzębieniu. Szczęka krucha i delikatna. Żołądka praktycznie nie ma. Jelito cienkie skrócone z trzech metrów do kilkunastu centymetrów z ograniczoną zdolnością wydzielania enzymów. ...
czytaj więcejZbyt częste sięganie po alkohol prowadzi do uzależnienia oraz poważnych problemów zdrowotnych. Spożywanie napojów wyskokowych w nadmiarze wpływa toksycznie na wątrobę, trzustkę oraz koreluje ze ...
czytaj więcejRozwój cywilizacji sprawia, że świat, w którym żyjemy ulega nieustannym zmianom. Szybki postęp umożliwił nam lepsze, wygodniejsze i bardziej komfortowe życie. Niestety, za te zdobycze ...
czytaj więcejNie ma nic lepszego w upalne dni jak porcja zimnych lodów. Wyśmienicie smakują, schładzają organizm, doskonale poprawiają nastrój. Uwielbiamy je, a zarazem nękani wyrzutami sumienia ...
czytaj więcej